Uitzendbureau SkyHire is trotse partner van EURES

SkyHire is hét uitzendbureau op Schiphol en in de logistiek. Reizen en internationaal samenwerken zitten dan ook in ons DNA. Dagelijks zetten we ons in om de beste kandidaten te vinden voor onze opdrachtgevers en de vacatures. Dankzij onze succesvolle samenwerking met het Europese arbeidsplatform EURES, kunnen we ook gedurende de krappe arbeidsmarkt professionals matchen met uitdagende vacatures. Zo voorkomen we stilstand van de logistieke sector en bieden we Europese burgers de mogelijkheid zichzelf verder te ontwikkelen.

Geschatte leestijd: 3 minuten
Uitzendbureau SkyHire werft in samenwerking met EURES internationaal personeel voor logistieke vacatures op en rondom Schiphol.
Klaar voor een nieuwe uitdaging?
Check de vacatures 👋

Als uitzendbureau is SkyHire betrokken bij twee belangrijke motoren van de Nederlandse economie: de luchthaven Schiphol en de daarmee samenhangende logistieke sector. Als werver van logistiek personeel, merken ook wij de groeiende vraag naar gekwalificeerde werknemers in de logistieke sector.

Hoewel er in nagenoeg alle sectoren sprake is van personeelstekort, is dit in de logistieke sector bovengemiddeld. Vooral op strategische locaties zoals Schiphol stijgt de vraag naar logistiek personeel hard.

Schiphol is dan ook een van de belangrijkste knooppunten van Nederland waar luchtvracht verwerkt wordt en via bijvoorbeeld vrachtwagens via Europese wegen richting hun bestemming gaat. Dit was dan ook het kruispunt waar de samenwerking tussen uitzendbureau SkyHire en EURES tot stand kwam.

EURES: het platform voor de Europese arbeidsmarkt

EURES, de European Employment Services, is een initiatief van de Europese Commissie en heeft als doel: het makkelijker maken om grensoverschrijdend (maar wel binnen de Europese Unie) een baan te vinden voor Europese burgers.

EURES fungeert als een brug tussen werkzoekenden en werkgevers in verschillende landen en biedt diverse hulpmiddelen en informatie om grensoverschrijdende arbeidsmobiliteit te bevorderen.

EURES biedt niet alleen vacatures en informatie over de arbeidsmarkt, maar ook ondersteuning bij het navigeren door administratieve procedures en het inzichtelijk maken van sociale zekerheidssystemen in verschillende landen. Dit is dan ook voor SkyHire de reden geweest om samen te werken.

Mede dankzij de ondersteuning van EURES, zijn internationale arbeidskrachten goed beschermd en op de hoogte van de Nederlandse wet- en regelgeving.

De samenwerking tussen EURES en SkyHire is een ware win-win-situatie. Laten we eens kijken hoe deze unieke samenwerking tot stand komt en welke voordelen het biedt voor alle betrokken partijen:

De voordelen voor werkzoekenden

Voor Europese werkzoekenden die op zoek zijn naar logistieke uitdagingen, opent deze samenwerking de deuren naar internationale carrièremogelijkheden. EURES voorziet hen van informatie en ondersteuning om er zeker van te zijn dat de werkzoekende voldoet aan de gestelde eisen, terwijl SkyHire de expertise heeft om hen te matchen met de juiste vacature en werkgever. Dit kan een 'life changing moment' zijn voor werknemers die hun vaardigheden willen uitbreiden en tegelijkertijd een nieuwe cultuur willen ervaren.

De voordelen voor bedrijven

De combinatie van het uitgebreide EURES-netwerk en de logistieke expertise van uitzendbureau SkyHire stelt logistieke werkgevers in staat om snel en efficiënt gekwalificeerde kandidaten, vanuit heel de Europese Unie, te vinden. Dit is vooral waardevol in een sector waar efficiëntie en betrouwbaarheid van cruciaal belang zijn, zoals de logistieke sector.

Kennismaken met SkyHire

Nieuwste vacatures

Alle vacatures bekijken

Blijf op de hoogte